e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Mustafa Altınkaynak: Stuxnet gibi Nükleer Sistemlere Yapılan Saldırılar Can Kayıplarına Yol Açabilir


Mustafa Altınkaynak: Stuxnet gibi Nükleer Sistemlere Yapılan Saldırılar Can Kayıplarına Yol Açabilir

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Beyaz Şapkalı Hacker Mustafa Altınkaynak’ın organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Altınkaynak, etkinlik hakkında şunları söyledi: “Malum süreç içerisindeyiz ama, bu süreci de bir şekilde normalleştirmeye ve olan hayat dönmemiz gerekiyor. Hibrit olması yönünden bu etkinlik de beklediğimiz bir şeydi. Açıkçası tebrik ediyorum düzenleyenleri bu noktada. Umarım bu şekildeki etkinlikler ile birlikte, normalleşme süreci başlar bu şekilde.”

Altınkaynak ayrıca, İran’da gerçekleştirilen “Stuxnet” saldırısından bahsetti ve nükleer enerji sistemlerine yapılacak herhangi bir siber saldırının ülkeler düzeyinde can kayıplarına sebebiyet verebilir.

VİDEO: 157
BAŞLIK: Mustafa Altınkaynak: Stuxnet gibi Nükleer Sistemlere Yapılan Saldırılar Can Kayıplarına Yol Açabilir
RÖPORTAJ: Mustafa Altınkaynak – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara