e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya: Üniversitemizdeki Bilgi Güvenliği Bölümü, Geleceği Parlak Bir Bölüm


Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya: Üniversitemizdeki Bilgi Güvenliği Bölümü, Geleceği Parlak Bir Bölüm

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım 2020’de hibrit olarak gerçekleştirilen 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, Atatürk Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Prof. Dr. Kaya, etkinliği şu şekilde değerlendirdi: “Etkinliği çok güzel buldum, çok faydalı buldum. Ben Atatürk Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya. Dekanı olduğum fakültede 4 tane bölüm açmayı planlıyoruz. Bu bölümlerden üçü ile alakalı bir etkinlik ve zirve olduğu için buna katılmak istedim, bu etkinliğin düzenlenmesini sağlayan Başkan Musa Sava Beyefendi’ye çok teşekkür ediyorum. Harika bir etkinlikti. Biz iki akademisyen geldik üniversiteden. İkimiz de bu etkinlikte aşırı derecede istifade ettik. Tüm konuşmacıları başından sonuna izlemeye çalıştık.”

Prof. Dr. Kaya, veri güvenliği ile ilgili kariyer yapmak isteyen gençlere, şu tavsiyeleri verdi: “Bu konuda, uygulamalı bilimler fakültesinde, bilgi güvenliği diye bir bölüm var. Bu bölümü öğrencilerimiz ileride tercih ederler ise bu zirvenin amacına uygun kalifiye, çok iyi yetiştirilmiş öğrenciler eğitmeyi planlıyoruz. Geleceği parlak olan bir bölüm, gençlerimize tavsiye ediyorum.”

VİDEO: 208
BAŞLIK: Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya: Üniversitemizdeki Bilgi Güvenliği Bölümü, Geleceği Parlak Bir Bölüm
RÖPORTAJ: Prof. Dr. Muhammet Dursun Kaya – Atatürk Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı
ETKİNLİK: 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara