e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Ali Yazıcı: Veri, Çağımızın Petrolü


Ali Yazıcı: Veri, Çağımızın Petrolü

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) binasında, 12 Kasım 2020’de hibrit olarak gerçekleştirilen 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2. Başkanı Ali Yazıcı ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Yazıcı, etkinliği şu şekilde değerlendirdi: “Başarılı bir etkinlik. Tabii biz de TBD olarak hibrit etkinlikleri yapıyoruz. Bu Covid-19’la mücadele sürecinde bundan başka bir yöntem de yok. Sadece protokolün ve konuşmacıların fiziki yüz yüze katıldıkları ve diğer izleyicilerin de çevrim içi izlediği programları bundan sonra çok göreceğiz diye düşünüyorum. Başarılı bir etkinlik.”

Verinin, günümüzün petrolü olduğunu vurgulayan Yazıcı, bunu çeşitli örneklerle açıkladı: “Verilerden diyelim ki bir uydu görüntüsü alarak, onu işleyerek rekolte oranlarını tahmin edebilirsiniz. Meteorolojik verileri alarak ne üretmeniz gerektiğinize karar verebilirsiniz. Sağlık Bakanlığı verileri olarak baktığınızda, geçmiş yılların verilerini inceleyerek, bu yıl hangi aşıları, hangi ilaçları almanız gerektiğine karar verebilirsiniz gibi. Bunun sonu yok tabii. Bu robotik teknolojilere kadar gidiyor. Önemli olan amacınızın ne olduğu.”

VİDEO: 206
BAŞLIK: Ali Yazıcı: Veri, Çağımızın Petrolü
RÖPORTAJ: Ali Yazıcı – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2. Başkanı
ETKİNLİK: 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara