e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Samsung, müşteri verileri hack’lendi!


Samsung, müşteri verileri hack’lendi!

Samsung, sunucularına yönelik bir siber saldırıya maruz kaldığını duyurdu. Şirket, hack girişiminin ardından müşteri verilerinin de çalındığını bildirdi.

Veri ihlali yaşayan teknoloji şirketi Samsung, müşterilerin kişisel bilgilerinin bu durumdan etkilendiğini ifade etti. Açıklama yapan şirket, söz konusu siber saldırının Temmuz ayı sonlarında gerçekleştiğini ve yetkisiz bir üçüncü şahsın Samsung’un ABD’deki bazı sistemlerinden bilgi çaldığını belirtti. Şirket, siber saldırıdan sosyal güvenlik numaraları ve kredi kartı bilgilerinin etkilenmediğini ancak bazı müşteri verilerinin alındığının da altını çizdi.

Bu siber saldırıdan kaç kişinin etkilendiği henüz bilinmiyor. Ancak Samsung’un bu durumdan müşterilerini bir ay sonra bilgilendirmesi ise dikkat çekti.