e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Havalimanlarındaki kritik zafiyetler nelerdir?


Havalimanlarındaki kritik zafiyetler nelerdir?

Havalimanında telsiz sinyallerinin manipüle edilebileceğini belirten Pavotek Teknoloji ve İnovasyon Müdürü Murat Şişman, saldırganların bir donanım ile havalimanı yer görevlilerinin kullandığı telsizleri bloke edebileceğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Yani onun frekansına girip sürekli bir şey konuşuyor. İşini yapması gereken kişi işini yapamıyor, telsizle konuşamıyor. Uçağı piste götüremiyor. Dolayısıyla da bir güvenlik zafiyeti oluşuyor. Aynı telsiz manipülasyonu uçaklarla kulenin konuşması arasında da yapılabiliyor. Saldırganlar daha güçlü bir frekansla yayın yaparsa bu frekans kuleden giden frekansın üzerine biner ve uçağa saldırganların konuşmaları iletilir.”

ILS, VOR-DME yani otomatik iniş sistemlerinin de manipüle edilebileceğini söyleyen Murat Şişman, “Saldırganlar bu sistemlerin fişini kesip, farklı bir frekansta yayın yaptığı zaman uçağın deniz gibi istenmeyen bir yere inmesini sağlayabilir” ifadelerini kullandı.
Şişman ayrıca, havalimanlarının drone saldırılarına da çok açık olduğunu söyledi.

VİDEO: 480
BAŞLIK: Havalimanlarındaki Kritik Zafiyetler Nelerdir?
KONUŞMACI: Murat Şişman – Pavotek Teknoloji ve İnovasyon Müdürü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara