e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Saygılı: “Yeni çözümlere ihtiyacımız var”


Saygılı: “Yeni çözümlere ihtiyacımız var”

17 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Seccops Genel Müdürü İsmail Saygılı, siber saldırılara karşı alınması gereken idari tedbirleri şu şekilde anlattı:

“Sunumda da ben bunu birkaç kalemde özetliyorum. Onlardan bir tanesi klasik çözümler ki bunlar artık maalesef bizi kurtaran çözümler değil. Yeni çözümlere ihtiyacımız var. Bunun dışında bir de bilgi güvenliği farkındalık seviyelerini artırmak gerekiyor. Yabancı ürünlerin kullanımına dikkat edilmeli. Yerli ürünlere daha çok yönelip, onları tercih edip, gelişmesine katkı sağlamak gerekiyor. Ulusal güvenliğimizin sağlanması adına da önemli bir konu olduğunu düşünüyorum.”

VİDEO: 650
BAŞLIK: Saygılı: “Yeni çözümlere ihtiyacımız var”
KONUŞMACI: İsmail Saygılı – Seccops Genel Müdürü
ETKİNLİK: 6.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara