e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenliğin en önemli unsuru tespit


Siber güvenliğin en önemli unsuru tespit

17 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Kaspersky Türkiye Kurumsal Satış Müdürü Levent Tamer siber güvenliğin temel unsurlarından şu şekilde bahsetti:

“Siber güvenlik dediğimiz zaman yapılan bir saldırıyı öncelikle tespit etmek gerekiyor. Siber güvenliğin en önemli unsuru tespit edebilmek. Çünkü görmediğimiz tehdit, tehdit değildir. Tespit edebilmek için de ciddi bir istihbarat sistemine sahip olmamız gerekiyor. Dolayısıyla bizim network’ümüzde akan bütün verilerin içinde geçen dosyaların güvenli olup olmadığını sorgulayacağımız bir istihbarat servisinden bahsediyorum.”

VİDEO: 655
BAŞLIK: Siber Güvenliğin En Önemli Unsuru Tespit
KONUŞMACI: Levent Tamer – Kaspersky Türkiye Kurumsal Satış Müdürü
ETKİNLİK: 6.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara