e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sobutay: “Endüstriyel kontrol sistemleri bilişim teknolojileri sistemleri kadar yaşlı”


Sobutay: “Endüstriyel kontrol sistemleri bilişim teknolojileri sistemleri kadar yaşlı”

17 Mart 2022 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Infrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü Can Sobutay, endüstriyel kontrol sistemlerindeki siber güvenliğe ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Aslında endüstriyel kontrol sistemleri bilişim teknolojileri sistemleri kadar yaşlı olan sistemlerdir. Bunlar özellikle üretim, imalat, lojistik ve taşımacılık gibi sektörlerde kullanılan sistemlerdir. Giderek dijitalleşen dünyada bu sektörlerinde dijital dönüşüme ayak uydurabilmesi için endüstriyel kontrol sistemlerini bilişim teknoloji sistemleri ile birbirine bağlamış durumdayız. Bu da yeni siber güvenlik zafiyetlerine yol açmaktadır.”

VİDEO: 654
BAŞLIK: Sobutay: “Endüstriyel kontrol sistemleri bilişim teknolojileri sistemleri kadar yaşlı”
KONUŞMACI: Can Sobutay – Infrasis Siber Mühendislik Genel Müdürü
ETKİNLİK: 6.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara