e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlik aktörleri kimlerdir?


Siber güvenlik aktörleri kimlerdir?

Birçok siber güvenlik aktörü olduğunu ve bu aktörlerin motivasyonlarının hepsinin birbirinden farklı olduğunu söyleyen Beyaz Şapkalı Hacker Mustafa Altınkaynak, “Örneğin; bazı siber güvenlik aktörleri ideolojiler üzerinden saldırılar gerçekleştirirken, daha farklı stratejiler belirleyen siyah şapkalı hackerlar ise para motivasyonu ile çalışıyor” dedi.

Devletlerin kapsamlı insan kaynağı, planlama ve organizasyon açısından en kuvvetli siber aktör olduğunu belirten Mustafa Altınkaynak, “Çünkü ciddi anlamda bir kaynak planlaması gerçekleştirebiliyor, insan kaynağını ciddi bir şekilde planlayabiliyor, arkasında da ciddi bir ekonomik destek olduğunu söyleyebiliriz. En üst düzey sofistike ve teknik yeterlilik açısından bakıldığında da yine devletler bu anlamda en güçlü siber güvenlik aktörleridir” şeklinde konuştu.

Erişimin siber güvenlik aktörleri noktasında en önemli bileşenlerden bir tanesi olduğunu da aktaran Altınkaynak, “Çünkü siz herhangi bir kurum sistemleri bünyesinde erişim elde ederseniz doğrudan diğer araçları kullanma zorunluluğunuz kalmıyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 612
BAŞLIK: Siber Güvenlik Aktörleri Kimlerdir?
KONUŞMACI: Mustafa Altınkaynak – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara