e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlik için NATO ile iş birliği neden önemli?


Siber güvenlik için NATO ile iş birliği neden önemli?

Siber suçların dışında başka bir uluslararası iş birliği alanının siber savaş olduğunu söyleyen siberbulten.com’da Araştırmacı olan Minhaç Çelik, “Savaş dediğimizde aklımıza ilk uluslararası kurum NATO geliyor. NATO’nun siber güvenlik merkezi NCI var. Normalde kağıt üzerindeki görevi NATO’nun kendi sistemlerini korumakla sorumlu olmak” dedi.

NATO sistemlerinin sıradan bir ülkenin sitemlerine göre daha fazla saldırı aldığını belirten Minhaç Çelik, “Bunun avantajı; daha fazla saldırganla muhatap oluyor. Daha fazla saldırı çeşidi görüyor. Daha fazla teknik karmaşayla yüz yüze kalmak zorunda kalıyor. NCI’ın elindeki tehdit istihbaratı üye ülkelerin siber güvenlik merkezleriyle paylaşılıyor. Dolayısıyla NATO ile olan iş birliği bizim orta uzun vadede elimizdeki siber tehdit istihbaratını önemli ölçüde genişletecektir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 606
BAŞLIK: Siber Güvenlik İçin NATO İle İş Birliği Neden Önemli?
KONUŞMACI: Minhaç Çelik – siberbulten.com’da Araştırmacı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara