e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber Güvenlik Yarışmalarında Başarılı Olan Gençler, FETİH Siber Talimhane Programı ile Eğitiliyor


Siber Güvenlik Yarışmalarında Başarılı Olan Gençler, FETİH Siber Talimhane Programı ile Eğitiliyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 25 Mart 2021’de, Ankara’da, hibrit olarak gerçekleştirilen 5.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, “Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0” konusu masaya yatırıldı. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Dr. Sayan, etkinliğin açılışında yaptığı konuşmasında şunları söyledi: “Hayatımızın bu zorlu pandemi sürecinde devamlılığını sağlayan aslında bilgi ve iletişim altyapısı ve teknolojilerine bugüne kadar yapmış olduğumuz doğru ve güçlü yatırımlar. Şunu memnuniyetle ifade etmek isterim ki ülkemiz gerek sabit, gerekse mobil ve uydu haberleşme altyapısına yapmış olduğu güçlü yatırımlar ile bu gün sayısal dönüşümde çok önemli mesafe kat etmiştir. Elektronik haberleşme altyapılarımızın daha da gelişmesi yönünde yatırımlarımız hız kesmeden devam ediyor.

Siber güvenlik, doğası gereği teknik, sosyal, hukuksal bakış açılarıyla ele alınması gereken disiplinler arası bir kavram. Bu nedenle ulusal siber güvenliğin sağlanmasında bu alanlarda konularına hakim yetkin insan kaynağı, ile gerek ulusal gerekse uluslararası düzeyde işbirlikleri ve koordineli çalışmalar hayati önem arz ediyor.

Ülkemizde siber güvenlik alanında uzman ihtiyacının karşılanması amacıyla gençlere yönelik, SİBER YILDIZ bayrağı yakala (capture the flag) yarışmaları ile genç yetenekleri keşfediyoruz ve bu alanda uzman ihtiyacı olan kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmelerini hedefliyoruz.”

VİDEO: 255
BAŞLIK: Siber Güvenlik Yarışmalarında Başarılı Olan Gençler, FETİH Siber Talimhane Programı ile Eğitiliyor
KONUŞMACI: Dr. Ömer Fatih Sayan – Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara