e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte insan sürekliliği sağlanmalı


Siber güvenlikte insan sürekliliği sağlanmalı

Sentez Medya tarafından 17 Mart 2022 tarihinde Ankara’da düzenlenen 6’ncı e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan Havelsan Proje Teknik Müdürü Serhat Sağdıçoğlu, blok zincir teknolojileri konusunda bilgiler verdi.

Serhat Sağdıçoğlu, Havelsan olarak yazılım yoğun sistemler konusuna odaklandıklarını belirtti. Siber güvenlik süreci dendiğinde akla gelen kavramların ve temel bileşenlerin; insan, süreç ve teknoloji olduğunu söyleyen Sağdıçoğlu, ne kadar yapay zeka veya ne kadar teknolojiler olsa da insanlara ihtiyacın devam ettiğini vurguladı.

Serhat Sağdıçoğlu konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘’İnsan sürekliliğini sağlamaya çalışıyoruz. Yaptığımız işlerin tekrarlanabilir, belirli olgunlukta olması ve kişiye, zamana bağlı olmaması için de teknolojiyi kullanıyoruz. Siber güvenlik; insan, teknoloji ve yazılımdan beslenebilen bir süreç olarak karşımıza çıkmaktadır. Bunları bu süreçler altında tanımlayıp, koruyup ve denetleyebilmek çok önemli. Günümüzde de çok farklı renkte güvenlik takımları varlığını sürdürüyor.’’

VİDEO: 384
BAŞLIK: Siber Güvenlikte İnsan Sürekliliği Sağlanmalı
KONUŞMACI: Serhat Sağdıçoğlu – Havelsan Proje Teknik Müdürü
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara