e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikte parayla istihdam yaratmak mümkün mü?


Siber güvenlikte parayla istihdam yaratmak mümkün mü?

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin üçüncü panelinin moderatörlüğünü Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük yaptı. Üçüncü panelde T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Zeynep Nida Özdemir ve Gais Security Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu yer aldı.

Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, “Siber güvenlik diyince siber alemde herkes dijitalleşme, elektronik altyapılar, iletişim, haberleşme alanlarındaki verilerin korunmasını algılıyor. Ama siber dünyada en önemli unsurda insan faktörü. Birçok güvenlik vakasında da siber güvenlik personelinin veya kurum personelinin farkındalığının az olması ve içerden dışarıya veri çıkartılması yer alıyor. Bu nedenle bu sektörde çalışacak insanların hangi kriterlerle, hangi bakış açısıyla ve nasıl yetiştirilmesi gerektiği konusu önemli bir konu” dedi.

T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Zeynep Nida Özdemir, “Sadece teknolojik olarak gelişim değil, kişilerin mayasının da siber güvenliğe uygun olup olmaması gerçekten çok önemli bir faktör. Siber güvenlikçi dediğimiz kişinin de aslında bütün alana baktığımız zaman birden fazla karakter tipine uygun işler de bulunabileceğini görebiliriz” ifadelerini kullandı.

Siber güvenlikçi olmanın bazı gençlerin hedefi olduğunu söyleyen Özdemir, “Ama çok zor bir iş. 7/24 kendinizi bu mesleğe adamanız gerekiyor. Gerçekten koruduğunuz sistemler var. Bunu parayla, pulla, kariyer hedefiyle istihdam yaratmak mümkün değil. Bunu gönül bağıyla yapmak gerekiyor” diye konuştu.

VİDEO: 738
BAŞLIK: Siber Güvenlikte Parayla İstihdam Yaratmak Mümkün Mü?
MODERATÖR: Mahmut Küçük – Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul