e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber güvenlikteki ilk kural: Basit hedef olmamak


Siber güvenlikteki ilk kural: Basit hedef olmamak

E-Safe’in her yıl düzenli olarak gerçekleştirdiği siber güvenlik zirvelerinin 8’incisi, 18 Ocak 2024 Perşembe günü İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne ‘’Siber Güvenlikte Kariyer” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Etkinliğin üçüncü panelinin moderatörlüğünü Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük yaptı. Üçüncü panelde T.C. Hazine Ve Maliye Bakanlığı Bilgi Güvenliği Daire Başkanı Zeynep Nida Özdemir ve Gais Security Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu yer aldı.

Gais Security Genel Müdür Yardımcısı Hasan Mutlu, “Basit hedef olmamak aslında siber güvenlikteki ilk kurallardan bir tanesi. Ben nereyi kapatırsam, nerede mevzi alırsam, saldırı yüzeyini küçültürsem basit hedef olmam. Saldırgan şöyle bakıyor: ‘Zero day çıktı. Ben hızlı bir tarama yapayım. Bu zafiyeti nerede bulursam, ne zaman nakite dönüştürebilirim.’ Veya çok kritik altyapılarsa ‘Buraya yerleşip kalıcı olabilir miyim?’ Bu hususlara bakıyor. Bunu ne kadar zorlaştırırsak saldırgan basit hedefe kaçar” dedi.

Hasan Mutlu devamında “Aslında siber güvenlikte kariyer diyeceğimiz alanda iki tane ana yol ayrımı çıkıyor. Birincisi defansif çalışma imkanı, ikincisi ise ofansif çalışma imkanı. Hukuk ve benzeri şeylerle birleşince siber güvenlik sektörünün yüzde 80’i defansif alanda çalışıyor. Kan yüzde 20 ise ofansif alanda çalışıyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 739
BAŞLIK: Siber Güvenlikteki İlk Kural: Basit Hedef Olmamak
MODERATÖR: Mahmut Küçük – Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 8. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 18 Ocak 2024, Perşembe
YER: İTÜ Süleyman Demirel Kültür Merkezi – İstanbul