e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber saldırı ölümle sonuçlandı!


Siber saldırı ölümle sonuçlandı!

Almanya’da Düsseldorf Üniversitesi’nin hastanesinde bir hastanın ölümüne neden olan bir siber saldırı olayını anlatan Trend Micro Kamu Teknik Lideri Burak İnce, “10 Eylül 2020 tarihinde Almanya’da Düsseldorf Üniversitesi’nin hastanesinde bir olay yaşandı. Fidye yazılım saldırısı ile hastanedeki bilgisayarların dosyaları şifrelendi. Saldırganlar belli bir para karşılığı şifreleri verecekleri şeklinde hastaneyi tehdit etti” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Hastane bu problemi yaşadığı esnada 72 yaşında bir hasta, hastaneye gitmek istedi. Hastane saldırıdan kaynaklı hizmet veremediği için hastayı başka bir hastaneye sevk etmek zorunda kaldı. Hasta bir saatlik mesafedeki bir hastaneye gitmek zorunda kaldı ve hayatını kaybetti. Dolayısıyla bu olay siber güvenlik dünyasında ‘Deadly Hack’ olarak tarihe geçmiş oldu.”

Olayın devamında da polisin saldırganlarla iletişime geçtiğini belirten İnce, “Polis saldırganlara: ‘Şuanda hastalara hizmet verilemiyor. Hatta bir hastayı kaybettik’ deyince saldırganlar vazgeçip para almadan şifreleri veriyor” şeklinde konuştu.

VİDEO: 506
BAŞLIK: Siber Saldırı Ölümle Sonuçlandı!
KONUŞMACI: Burak İnce – Trend Micro Kamu Teknik Lideri
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara