e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber saldırılar fiziksel savaş sebebidir


Siber saldırılar fiziksel savaş sebebidir

Bilişim sistemlerine karşı düzenlenen yetkisiz erişim, engelleme, verileri değiştirme ve bozma eylemlerinin siber saldırı olarak kabul edildiğini belirten Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi Hamza Aytaç Doğanay, “Bilişim sistemi dediğimizde burada aklımıza gelmesi gereken verileri depolayan, işleyen veya ileten tüm cihazlar aklımıza geliyor” dedi.

NATO tarafından siber saldırıların savaş sebebi olarak ilan edildiğini söyleyen Doğanay, “ABD Eski Savunma Bakanı Albright, bir NATO toplantısı sonrasında, ‘Siber saldırılar NATO’ya karşı 3 tehditten biri olarak kabul edilecektir’ şeklinde bir açıklama yaptı. Bu bir ülkeye siber saldırı düzenlendiği zaman fiziksel olarak bütün savaş kabiliyetlerini kullanarak karşılık verebileceği anlamına geliyor” şeklinde konuştu.

VİDEO: 618
BAŞLIK: Siber Saldırılar Fiziksel Savaş Sebebidir
KONUŞMACI: Hamza Aytaç Doğanay – Ankara Üniversitesi Öğretim Görevlisi
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara