e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Siber saldırıların yüzde 14’ü parola kırma saldırılarına dayanıyor


Siber saldırıların yüzde 14’ü parola kırma saldırılarına dayanıyor

Parolalara kırmada hackerların motivasyon ve tekniklerinin cyber crime, hacktivism, cyber espionage, cyber warfare olduğunu belirten Beyaz Şapkalı Hacker Eyüp Çelik, “Atak tekniklerine baktığımız zaman da account hijacking dediğimiz yani hesap parolalarının kırılması, şifrelerinin kırılması durumu bizim için dünyadaki saldırıların yüzde 13.8’ini oluşturuyor. Yani dünyada gerçekleştirilen siber saldırıların yüzde 14’ü parola kırma saldırılarına dayanıyor” dedi.

Geçmişte Türkiye’ye yönelik bir saldırıya örnek veren Eyüp Çelik, “Birçok kuruma saldırı yapılmıştı. Başbakanlıkta bu saldırılara maruz kaldı. Bu Suriye savaşı sırasında Suriye Elektronik Ordusu diye bir siber ordu kuruldu. Suriye Elektronik Ordusu Türkiye’deki Milli Savunma Bakanlığı’ndan Başbakanlığa kadar birçok kuruma saldırdı ve kullanıcı hesapları ele geçirildi. Bu hesapların parolaları da Twitter da açık olarak yayınlandı” şeklinde konuştu.

Parolaları korumanın bazı yönden bizim elimizde olmadığını, ama bazı yönden bizim elimizde olduğunu söyleyen Çelik, “Bizim elimizde olan kısım parolalarımızın gizliliği ve güvenliğini sağlamak. Parola oluştururken en az 8 karakterli bir parola oluşturmalıyız. Bu 8 karakterli parolanın içerisinde rakam, özel karakterler, büyük ve küçük harfler kullanırsanız kırılma süresini çok daha uzatırsınız” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 479
BAŞLIK: Siber Saldırıların Yüzde 14’ü Parola Kırma Saldırılarına Dayanıyor
KONUŞMACI: Eyüp Çelik – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara