e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Sosyal medyadaki veri güvenliğine dikkat!


Sosyal medyadaki veri güvenliğine dikkat!

7’nci e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, “Türkiye’de ve Dünyada Kişisel Verilerin Korunmasında Yeni Gelişmeler” temasıyla 22 Mayıs 2024 tarihinde, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Konferans Salonu’nda düzenlendi.

Etkinliğin açılışında konuşan Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı Tahsin Kaplan, iletişimin ve dijitalleşmenin hızla arttığı bir dönemden geçildiğini belirterek şunları söyledi:

“2023 yılı verilerine göre, ülkemizde mobil abone sayısı 92,2 milyon, geniş bant abone sayısı 94,3 milyon seviyesine ulaştı. Yine ülkemizde 62,5 milyon aktif sosyal medya kullanıcısı bulunuyor. Günde ortalama 8 saatlik bir zaman dilimini sosyal medyada geçiriyoruz” dedi.

Dünyada üretilen veri miktarının her geçen yıl arttığını söyleyen Kaplan, bu durumunda verilerin güvenli şekilde saklanmasını zorunlu kıldığını kaydetti. Kaplan, kişisel verilerin korunması ve bilgi güvenliği kavramlarının günümüzün en önemli kavramları haline geldiğini ifade ederek, “Türk Telekom olarak bu gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Ayrıca başta veri güvenliği olmak üzere sektörde öncü rol üstleniyoruz. Türkiye’nin en büyük siber güvenlik ürün portföyü, en yetkin mühendis kadrosu ve en büyük siber güvenlik merkezine sahibiz. Kurumsal şebekemizin güvenliğini sağlarken, kritik kamu ve özel sektör kuruluşlarından 3 bine aşkın müşterimize 7/24 kesintisiz hizmet sunuyoruz” diye konuştu.

VİDEO: 763
BAŞLIK: Sosyal Medya’daki Veri Güvenliğine Dikkat!
KONUŞMACI: Tahsin Kaplan – Türk Telekom Hukuk ve Regülasyon Genel Müdür Yardımcısı
ETKİNLİK: 7.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 22 Mayıs 2024, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara