e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

TBD’de yürütülen güncel projeler


TBD’de yürütülen güncel projeler

Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) 12 bin üyesi olduğunu söyleyen TBD 2’nci Başkanı Ali Yazıcı, “1994’de kamu yararına dernek olduk ve bilişim sektöründe tek kamu yararına dernektir. 2000 yıllarında CEPIS üyeliğimiz var. Avrupa Mesleki Bilişim Dernekleri Konseyi’nde çalışmalarımızı yürütüyoruz.10 ilde şubemiz var. 13 il, 2 yurtdışı temsilciliğimiz ve 33 üniversitede gençlik yapılanmamız var” dedi.

TBD bünyesinde yürütülen güncel projelerden de bahseden Yazıcı, “Yapay Zekâ Stratejisi Dokümanı, Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi (DDO) ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile beraber yürüttüğümüz bir projedir. Yine DDO ile beraber yürüttüğümüz Dijital Türkiye Endeksi projemiz var. Dijital Türkiye Akademisi projesi Türkiye’de farkındalık yaratmak, kamu spotlarının e-Devlet üzerinden izlenebilmesi anlamında yürüyen bir proje. Bunun dışında yine nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine yönelik bir eğitim programımız ve bilişim standartlarının belirlenmesi konusunda çalışmalarımız var” şeklinde konuştu.

VİDEO: 626
BAŞLIK: TBD’de Yürütülen Güncel Projeler
KONUŞMACI: Ali Yazıcı – Türkiye Bilişim Derneği (TBD) 2’nci Başkanı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara