e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Teknoloji ve siber saldırılar paralel ilerliyor


Teknoloji ve siber saldırılar paralel ilerliyor

Yapay zekânın gelişen teknolojiler ile doğru bir şekilde normalleri öğrenip, anormallikleri tespit etmeye çalışan, çoğu yerde insan rolü oynamaya çalışan otomasyonlar ve doğru yazılım mimarilerinin bir bütünü olduğunu belirten NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü İsmail Orhan, “Biz bunu güvenliğe entegre etmek istediğimizde kullanıcıların davranışları, şirketlerin davranışları, siyah şapkalı hackerların davranışları üzerine belli referans listeleri oluşturmuş oluyoruz” dedi.

“Yapay zekâ, bizim insan olarak almamız gereken önlemleri otomatize olarak sergiliyor” ifadesinde buluna Orhan, yapay zekânın belli siber güvenlik zafiyetlerinin tespitini kolaylaştırdığını dile getirerek sözlerine şöyle devam etti:

“Ama bu teknoloji beraberinde de siyah şapkalı hackerlarında elinde olduğundan, saldırı metodolojilerini de kuvvetlendiriyor ve saldırıların zararını da artırıyor. Yani teknoloji ne kadar gelişirse, ataklarda bir o kadar gelişiyor.”

VİDEO: 574
BAŞLIK: Teknoloji ve Siber Saldırılar Paralel İlerliyor
KONUŞMACI: İsmail Orhan – NETAŞ Siber Güvenlik Hizmetleri Müdürü
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara