e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Tıbbi cihaz saldırılarına karşı alınabilecek önlemler


Tıbbi cihaz saldırılarına karşı alınabilecek önlemler

Tıbbi cihazların güvenliğini sağlamak düzenli olarak üreticilerin ürettiği yazılımları, donanımları test etmek gerektiğini belirten Privia Security Kurucu Ortağı ve Beyaz Şapkalı Hacker Eyüp Çelik, “Bu sistem için bir ekosistemin yaratılıp, o yazılım ve donanımların testlerinin yapılması ve risklerin minimize edilecek şekilde hayatımıza dahil olması gerekiyor” dedi.

Teknik uzmanlığın da bu konuda çok önemli olduğunu söyleyen Çelik, “Yani bir cihaz geliştirilirken onu geliştiren mühendisler kadar, ona sızacak mühendislerden de destek alıp, ürünleri geliştirmek tıbbi cihazlarda sağlık problemlerini ya da insan yaşamını risk altına atacak problemleri oldukça azaltacaktır” şeklinde konuştu.

Güvenlik ihlallerine karşı verilerin düzenli olarak yedeklenmesi ve kurtarılması için hazır edilmesinin önemli olduğunu vurgulayan Çelik, “Tıbbi cihaz üreticilerinin verileri kurtarmaya yönelik önlemleri alması ve olası saldırılara karşı müdahale planlarını dikkatli bir şekilde hazırlamaları gerekiyor. Siber güvenlik ihlalleri gittikçe arttığı için üreticilerin restorasyon ve kurtarma olasılığı ele alan olay müdahale planları gerçekleştirmesi lazım. Kritik cihazlara olan erişimin yalnızca güvenilir kullanıcılar için sınırlandırılması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 522
BAŞLIK: Tıbbi Cihaz Saldırılarına Karşı Alınabilecek Önlemler
KONUŞMACI: Eyüp Çelik – Privia Security Kurucu Ortağı ve Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara