e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye için siber diplomasi yol haritası nasıl olmalı?


Türkiye için siber diplomasi yol haritası nasıl olmalı?

Türkiye’nin siber diplomasi haritasını iki şekilde çizebileceğini söyleyen siberbulten.com’da Araştırmacı olan Minhaç Çelik, “Bir tanesi Interpol ile geliştirilebilecek daha yoğun bir iş birliği. Bu iş birliği ile diğer ülkelerin elindeki siber tehdit istihbaratını kendi ülkemizin menfaatlerini korumak için kullanılabiliriz” dedi.

İkinci yolun ise Budapeşte Konvansiyonu olduğunu belirten Çelik, “Budapeşte Konvansiyonu uluslararası siber suçlarla mücadele için devletler arası oluşturulmuş bir anlaşmadır. 2000 yılında imzalandı. Ondan sonra çok az revize edildi. Ben bunun Türkiye açısından fırsat olduğunu düşünüyorum. Çünkü Türkiye siber diplomasi alanında kendi kapasitesini kullanarak Budapeşte Konvansiyonu’nun daha güncel bir hale getirilmesini konusunda başı çekebilir” şeklinde konuştu.

VİDEO: 604
BAŞLIK: Türkiye İçin Siber Diplomasi Yol Haritası Nasıl Olmalı?
KONUŞMACI: Minhaç Çelik – siberbulten.com’da Araştırmacı
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara