e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Türkiye’deki KVK Mevzuatı ile Avrupa Birliği’nin GDPR Yönetmeliğinin Karşılaştırılması


Türkiye’deki KVK Mevzuatı ile Avrupa Birliği’nin GDPR Yönetmeliğinin Karşılaştırılması

3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 12 Kasım 2020’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu’nda (KVKK) hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. Etkinliğin fiziksel bölümüne, KVKK Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir, sponsorlar ve konuşmacılar katıldı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. Zirve bu yıl, COVID-19 salgını nedeniyle hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde hibrit etkinlik formatında gerçekleştirildi. KVKK binasında gerçekleştirilen etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edildi. İzleyiciler ise etkinliği, e-Safe’in resmi YouTube kanalı üzerinden ve Türksat Kablo-Net üzerinden canlı olarak takip ettiler.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) Başkanlık Müşaviri Seçil Koyuncu, Türkiye’deki kişisel verilerin korunması mevzuatı ile Avrupa Birliği’nin Genel Veri Koruma Yönetmeliği’nin (GDPR / General Data Protection Regulation) karşılaştırmasını yaptı.

Koyuncu, konuşmasına şöyle başladı: “Biliyoruz yapay zeka, derin öğrenme, bunlar hayatımızı kolaylaştıran günümüzün önemli teknolojik gelişmeleri. Ancak bu teknolojik gelişmeler, verilerimizin korunmasını ve özellikle özel hayatımızın gizliliğinin korunmasını daha güç hale getiriyor. Dolayısıyla kişisel verilerin korunması noktasında, bazı hukuki mekanizmaların getirilmesi ya da var olanların güçlendirilmesi önem arz ediyor.”

VİDEO: 219
BAŞLIK: Türkiye’deki KVK Mevzuatı ile Avrupa Birliği’nin GDPR Yönetmeliğinin Karşılaştırılması
KONUŞMACI: Seçil Koyuncu – KVKK Başkanlık Müşaviri
ETKİNLİK: 3.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara