e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Uluslararası ortamda siber savaş kuralları


Uluslararası ortamda siber savaş kuralları

Uluslararası bir siber saldırıda mutlaka hukuki olarak göz önüne alınması gereken iki temel husus olduğunu dile getiren CNK Global Consultancy Co. Direktörü M. Kani Hacıpaşaoğlu, “Birincisi kendinizi savunma hakkınızı kullanıyor olmanız lazım. İkincisi de orantılı bir güç kullanıyor olmanız lazım” dedi.

STRATCOM’un (Stratejik İletişim) bu işin en önemli noktalarından bir tanesi olduğunu da söyleyen Hacıpaşaoğlu, “Çünkü burada sizin kendinizi savunma hakkını ve orantısal güç kullanarak karşı tarafa yaptığınız siber saldırıyı bir şekilde haklı çıkartabilmeniz için stratejik iletişiminizin, kriz yönetiminizin yetkili ve bilgili bir makam tarafından çok iyi bir şekilde icra ediliyor olması lazım” şeklinde konuştu.

VİDEO: 452
BAŞLIK: Uluslararası Ortamda Siber Savaş Kuralları
KONUŞMACI: M. Kani Hacıpaşaoğlu – CNK Global Consultancy Co. Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara