e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Uydularda Siber Güvenlik


Uydularda Siber Güvenlik

14 Mart 2019 tarihinde Ankara’da Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Merkez Yerleşkesi’nde gerçekleşen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’ne, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, Genelkurmay MEBS Bşk. Hv. Tuğg. Alper Ketencioğlu, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu, TSK Siber Savunma Komutanı Albay Can Sert, Türksat Genel Müdürü Cenk Şen ve sektör temsilcileri katıldı.

3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde uyduların siber güvenliği üzerine bir konuşma yapan Türksat’tan Halil Kemal Taşkın şunları söyledi: “Çok ele almadığımız bir nokta var. Hep altyapıdan bahsediyoruz ama gökyüzünde de bir altyapımız var. Dolayısıyla gökyüzündeki tehlikelere de bakmamız lazım. Dolayısıyla da bu biraz daha belki daha önce konuşulduğuna denk gelmedim. En azından bu alanda bir farkındalık oluşturmak için uydu sisteminin güvenliğinden bahsetmek istiyorum.

Uydu iletişimine baktığımızda kabaca üç ana aktör var. Yukarıda bir uydumuz var, yer istasyonumuz var ve bunları kullanan insanlar var.

Uyduların siber güvenliği dünyada da yeni yeni konuşulmaya başlanıyor. Uydular için siber güvenlik yeni maliyetler demek.

Yerde kullanılan cihazların güvenliği de uyduları etkileyebiliyor. Uydu üzerinden internet hizmeti veren firmaların modemlerinde açıklar olabiliyor. Bu modemler uydu üzerinden kimlik doğrulama yapıyor. Uydunun yönetimi için gereken kimlik doğrulamayı modemlerin içine gömüyorlar. Bu yolla uydunun yönetimi kısmen ele geçirilebiliyor.”

VİDEO: 095
BAŞLIK: Uydularda Siber Güvenlik
KONUŞMACI: Halil Kemal Taşkın – Türksat Bilgi ve Siber Güvenlik Yönetim Uzmanı
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara