e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Web’in Arka Planında Neler Dönüyor?


Web’in Arka Planında Neler Dönüyor?

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde Siber Güvenlik Araştırmacısı Ömer Çıtak, “Web’in Perde Arkası” üzerine konuşmasını gerçekleştirdi.

Web’in Perde Arkası sunumu ile Siber Güvenlik Araştırmacısı Ömer Çıtak, konuşmasına “Web ortaya çıktığı zaman perde arkası yoktu sadece perde idi ama artık bir perde arkası var ve şu an kullanıcılar sadece önyüzünü görebiliyor.” diyerek başladı.

“Web’in arka planında neler dönüyor?” sorusuna cevap veren Çıtak; “Eskiden web siteleri vardı, web’in arka planı dediğimiz olay akıllı telefonlarla şekillendi. Steve Jobs bir telefon gösterdi ‘artık internete bu telefonla girebileceksiniz’ dedi ve benim yaptığım siteye telefondan girilmeye başlanınca yaptığım site patladı. Önce web sitesinin ön yüzlerini değiştirdik, sonra yazdığımız tüm kodlar boşa gitti ve her site telefonlara özel kendi uygulamasını yapsın dendi. Ve bizim yaptığımız tüm siteler yine çöp oldu. Akıllı telefonlar, telefon uygulamaları, akıllı şehirler, otomobiller bu şekilde ortaya çıktı.” şeklinde konuşmasını gerçekleştirdi.

VİDEO: 024
BAŞLIK: Web’in Perde Arkası
KONUŞMACI: Ömer Çıtak – Siber Güvenlik Araştırmacısı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara