e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yeni siber güvenlik yaklaşımları


Yeni siber güvenlik yaklaşımları

Yeni siber güvenlik yaklaşımlarının “Sıfır Güven Politikası, Blok Zincir Teknolojisi ve Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Sistemleri” olduğunu dile getiren Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü Mahmut Küçük, Sıfır Güven Modeli’nin ‘Asla kimseye güvenme! Sadece güven zinciri içerisinde kabul ettiklerine güven! Onun dışında geniş yetkiler verme!’ mantığıyla çalışan bir yaklaşım olduğunu söyledi.

Siber Güvenlikte Blok Zincir Teknolojisi’nde ise, ‘DDOS koruması, özel mesajlaşma güvenliği, DNS güvenliği, IoT güvenliği, veri iletiminin korunması, yanlış verilerin sisteme girilmesini önleme, tehdit istihbaratı’ gibi alanlarda kullanılabilirliğine yönelik çalışmaların yürütüldüğünü belirten Mahmut Küçük, bir diğer yaklaşım hakkında şunları söyledi:

“Yeni Nesil Kimlik Doğrulama Yöntemleri’nde de, ‘Risk Tabanlı Kimlik Doğrulama (RBA), Biyometrik Kimlik Doğrulama, Çok Faktörlü Kimlik Doğrulama, Sıfır Güven (Zero Trust Based) Tabanlı Kimlik Doğrulaması, Sürekli Kimlik Doğrulama, Tekli Oturum Açma (Single Sing-On-SSO) ve Blok Zincir Tabanlı Kimlik Doğrulaması’ gibi yöntemler incelenip, sahaya uyarlaması yapılmaya çalışılıyor.”

VİDEO: 382
BAŞLIK: Yeni Siber Güvenlik Yaklaşımları
KONUŞMACI: Mahmut Küçük – Türk Telekom Siber Güvenlik Direktörü
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara