e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Artık her renk güvenlik takımı var!


Artık her renk güvenlik takımı var!

Türkiye’deki siber güvenlik algısının Penetration testleriyle başlayan bir algı olarak hayatımızda önemli bir yere sahip olduğunu belirten Turkcell Siber Savunma Merkezi Müdür Yardımcısı Cihan Yüceer, aslında siber güvenliğin sadece Penetration testinden oluşan bir olgu olmadığını dile getirdi.

Siber güvenliğin oldukça geniş domeinlere sahip bir yapıda olduğunu söyleyen Yüceer, “Bunun içerisindeki Pentest denilen olgu, genellikle Risk Assessment başlığı altında yer alan yada zafiyet yönetimi kapsamında da Security Operation başlığı altında yer alan bileşenler olarak karşımıza çıkıyor” dedi.

Turkcell Siber Savunma Merkezini kurduklarını ifade eden Yüceer, “Biz Siber Savunma Merkezini Blue Team olarak adlandırılıyoruz. Yani savunma tarafı mavi renktir. Bizim bir de Offensive Security ekibimiz var. Orası da kırmızı takım dediğimiz atak ekibimiz. Bu iki ekibin birleşiminden de bizim oluşturduğumuz Purple Team dediğimiz mor takım çıkıyor. Yani farklı farklı renkleri siber güvenlikte barındırıyoruz” şeklinde konuştu.

VİDEO: 381
BAŞLIK: Artık Her Renk Güvenlik Takımı Var!
KONUŞMACI: Cihan Yüceer – Turkcell Siber Savunma Merkezi Müdür Yardımcısı
ETKİNLİK: 6. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 17 Mart 2022, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara