e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Zaman Bitti! Siz Hâlâ Hazır Değil Misiniz?


Zaman Bitti! Siz Hâlâ Hazır Değil Misiniz?

1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi, 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Zirvede, Crypttech İş Geliştirme Direktörü Ömer Özer, “Kişisel Verileri Korumada Yerli Siber Güvenlik Çözümü” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

“Zaman bitti! Siz hâlâ hazır değil misiniz?” sorusu ile konuşmasına başlayan Crypttech İş Geliştirme Direktörü Ömer Özer şunları söyledi: “Siber Güvenlik konusunda yaşanan olaylara örnek verecek olursak Amerika’da 200 milyon seçmen bilgisi çalındı ve benzer olay ülkemizde de gerçekleşmişti. Buradan edindiğimiz bilgi; kişisel veri varsa elinizde, para kazanabiliyorsunuz. Bir başka örnek de, Verizon’da 14 milyon veri, Malezya’da 46 milyon mobil kullanıcı bilgisi çalındı, UBER kullanıcılarının 57 milyonunun bilgisi çalındı. Facebook, 87 milyon aktif kullanıcısının verilerini sızdırdı, Careem dünyada 14 milyon kullanıcısının bilgisinin sızdırdı.

Kimler ne kadar kazanıyor? Gmail, Yandex, sosyal medya uygulamaları biz aylık bir bedel ödemeden, bizden bir karşılık almadan bize hizmet sunan uygulamalar. Bizim verilerimizi kullanarak tüm bu uygulamalar para kazanıyor ve biz sadece hizmet alıyoruz.

2017’de neler olmuştu? 39 milyon sosyal medya hesabı incelenmiş, 3 bin kişi mahkemeye çıkarılmış ve bin kişi tutuklanmıştır. 16 bin teknik çalışma yapılmış, 3 binin üzerinde banka hesabına da el konulmuştur.”

Konuşmasında dünya ve Türkiye’den durum analizlerini gerçekleştiren Ömer Özer, konuşmasının sonunda firma olarak neler yaptıklarını; hangi verileri, nerde, ne kadar sürede, nasıl sakladıklarını ve en önemlisi de ne kadar korudukları sorularına cevap verdi.

VİDEO: 061
BAŞLIK: Zaman Bitti! Siz Hala Hazır Değil Misiniz?
KONUŞMACI: Ömer Özer – Crypttech İş Geliştirme Direktörü
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul