e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

2015’teki Ukrayna Örneğinde, Siber Saldırganlar, UPS’leri Aşırı Isıtarak Sistemlere Zarar Verdiler


2015’teki Ukrayna Örneğinde, Siber Saldırganlar, UPS’leri Aşırı Isıtarak Sistemlere Zarar Verdiler

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 25 Mart 2021’de, Ankara’da, hibrit olarak gerçekleştirilen 5.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, “Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0” konusu masaya yatırıldı. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, dünyada kritik alt yapılara düzenlenen çeşitli siber saldırılardan örnekler verdi. Çörekçi: “İkinci senaryomuz, 2015 yılında Ukrayna’da olan bir saldırı ve 225 bin ev ve üretim tesisisin etkilendiği bir olay. Burada makinaya gelen bir phishing mail ve internete çıkışı olan bir alandan tekrar komuta kontrol merkezine ulaşıyor. Komuta kontrol merkezinden, yine üretim hattındaki makinelerin ve sistemlerin içerisine ulaşıyor ve buradan yayılmaya devam ederek, burada UPS’lere ulaşıp, çok ciddi bir ısınma meydana getirip sistemlerin çalışmasının önüne geçiyor ve ciddi anlamda bir sıkıntı yaratıyor.”

VİDEO: 259
BAŞLIK: 2015’teki Ukrayna Örneğinde, Siber Saldırganlar, UPS’lerin Aşırı Isıtarak Sistemlere Zarar Verdiler
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 5. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 25 Mart 2021, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara