e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

360 Derece Alan Hakimiyeti


360 Derece Alan Hakimiyeti

e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi, 25 Ocak 2018’de, Ankara’da, Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirildi. Kişisel Verileri Koruma Kurulu 2. Başkanı Cabir Bilirgen moderatörlüğünde gerçekleştirilen zirvenin ikinci oturumunda alanında uzman kişiler yer aldı.

Etkinlikte, kişisel verileri koruma uzmanlarının yanı sıra bu alanda faaliyet gösteren siber güvenlik firmalarının temsilcileri ve hukukçular, konuyu pek çok farklı açıdan ele aldı. İlki düzenlenen zirvede protokol, konuşmacılar, sponsorlar, basın mensupları ve konuyla ilgili ziyaretçiler de katıldı.

Korun Security Bilgi Güvenliği SecOps Mimarı Kayra Otaner etkinlikte siber güvenlik açısından saldırı, tespit ve önlem konularında konuşmasını gerçekleştirdi. Otaner, bilgi güvenliği mi, bilgi koruma mı?, 360 derece alan hakimiyeti, Zero Turst, saldırı tespit eden ve önleyebilen mimarilere, bilgi koruma için sürdürülebilir süreçler inşa etme başlıkları ile konuyu ayrıntılı şekilde anlattı.

Kayra Otaner konuşmasına şu sözlerle devam etti: ‘’Bizim için bilgilerin korunması daha önemlidir. 360 derece alan hakimiyeti olarak adlandırdığımız aslında, tam Türkçesi; olan biten her şeyden haberdar olma anlamına gelmektedir. Kurum ağlarında, mikro ve makro seviyede görünürlüğü sağlamak üzere, lateral hareketlere karşı da direnç geliştirmek adına kör noktaların kalmamasını sağlamaya biz 360 derece alan hakimiyeti diyoruz.’’

VİDEO: 312
BAŞLIK: 360 Derece Alan Hakimiyeti
KONUŞMACI: Korun Security Bilgi Güvenliği SecOps Mimarı Kayra Otaner
ETKİNLİK: 1. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 25 Ocak 2018, Perşembe
YER: Green Park Otel – Ankara