e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

4.5G’nin güvenlik açıkları


4.5G’nin güvenlik açıkları

4.5G ile oluşan bir takım problemler olduğunu belirten ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü Alper Sınav, “Özellikle 4.5G telefon konuşmaları, 2G ve 3G’ye düşürerek bazı hackerlar sistemler içersine dahil olmaya çalışıyorlardı” dedi.

Bunun yanında IMSI takipleriyle kullanıcıların yerlerinin bulunmaya çalışıldığını da söyleyen Sınav, “Aradaki adam saldırılarıyla beraber, aradaki verilerin alınması sizin bir takım iletişim protokollerinizi tekrarlayarak aynı şekilde karşı taraftan dinleme yapılması gibi bir takım durumlar söz konusuydu” ifadelerini kullandı.

LTE dolaşımı içerisinde güvenlik açıklıklarının bilinen ve bekleyen yerlerde bir takım cihazlar olduğuna değinen Sınav, “Özellikle dış kaynaklardan gelen bir takım cihazla var. ‘O cihazlarla beraber içeride ne oluyor? Ne yapıyor? LTE dolaşım içerisinde kimler kaç kişiyle konuşuyor? Ülkenin iletişim altyapısı nasıl?’ gibi bazı istihbaratlar elde ediliyordu. Bunların kaldırılması için 5G’nin 4.5G ile çalıştığı bir takım modeller var” şeklinde konuştu.

VİDEO: 462
BAŞLIK: 4.5G’nin Güvenlik Açıkları
KONUŞMACI: Alper Sınav – ULAK Kablosuz İletişim Çözümleri Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara