e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Servet Gözel: Siber Güvenlik Ekosisteminin Tüm Paydaşları, Topyekûn Bir İş Birliği İçerisinde Olmalı


Servet Gözel: Siber Güvenlik Ekosisteminin Tüm Paydaşları, Topyekûn Bir İş Birliği İçerisinde Olmalı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, KPMG Türkiye Bilgi Risk Yönetim Direktörü Servet Gözel ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Servet Gözel, e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “KPMG olarak ilk defa katılıyoruz, katıldığımız için de çok memnunuz. Ortam çok güzel çünkü bütün disiplinleri ve bütün sektörleri bir araya getiren bir etkinlik olduğu görülüyor. O açıdan sevindirici. Sadece özel kuruluşlar değil, kamu sektöründe de siber güvenliğin ne kadar önemli olduğunu bize bir kez daha hatırlattı. Geldiğimiz için çok memnunuz.”

Gözel, siber güvenlik ekosistemi içerisindeki sinerjinin önemine dikkat çekti: “Bütün sunumlar aslında birbiri ile bağlantılı. Kişilerin verdiği mesajlar çok ortak. Sektörden bağımsız söylüyorum. Hangi sektörden olursa olsun, hangi seviyede çalışan olursa olsun, herkes konunun bir ucundan tutuyor. Zaten bence bugün verilen en net mesaj da oydu. Topyekûn bir iş birliği içinde olmalıyız. Sadece bir tarafta bir disiplinin yapacağı bir şey değil. Bütün kuruluşların bir arada hareket etmesi ve bir ekosistemi yaratması gerekiyor. Burada zannediyorum hepimizin ortak mesajı bu olurdu. Biz de o mesajı vermeye çalıştık. Uçtan uca siber güvenlik dedik. Bu hem bir kuruluşun içerisindeki bütün yönleri ile önlemleri kast ediyor olabilir hem de aynı zamanda ekosistem içerisindeki bütün oyuncuların -ki bunlar tedarikçiler olabilir, danışmanlar olabilir, kritik alt yapı sağlayıcıları olabilir- birbirleriyle paslaşmalarını zorunlu kılıyor. Sunumlarda da sanki bu resmi yakaladık gibi geldi bana.”

VİDEO: 117
BAŞLIK: Servet Gözel: Siber Güvenlik Ekosisteminin Tüm Paydaşları, Topyekûn Bir İş Birliği İçerisinde Olmalı
RÖPORTAJ: Servet Gözel – KPMG Türkiye Bilgi Risk Yönetim Direktörü
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara