e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

ALMA gözlemevi hack’lendi!


ALMA gözlemevi hack’lendi!

Merkezi Şili’nin kuzeyindeki Atacama Çölü’nde bulunan ALMA , geçtiğimiz günlerde bilgisayar sistemlerini hedef alan bir hacker’ın saldırısına uğradı.

ALMA gözlemevinin, siber tehdit aktörlerinin bilgisayar sistemlerini hedef almasını ardından bir süre sessiz kalması dikkat çekti. ALMA, ‘’Siber saldırı faaliyetlerimizi askıya almaya neden oldu. Halka çık olan web sitemiz, kapatılmaya zorlandı.’’ ifadelerini kullandı.

Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan gözlemevi, ‘’Tehdit kontrol altına alındı ve uzmanlarımız etkilenen sistemleri geri yüklemek için çok çalışıyor. Siber saldırı, ALMA antenlerini veya herhangi bir bilimsel veriyi tehlikeye atmadı.’’ dedi. Ayrıca gözlemevi, normal faaliyetlere dönüş için net bir tarih söylemenin henüz mümkün olmadığını belirtti.