e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

AMD hack’lendi!


AMD hack’lendi!

Büyük bir veri sızıntısı yaşadıklarını belirten AMD şirket yetkilileri, şirket içi şifreler ve ağ bilgileri gibi kritik verileri çaldırdıklarını doğruladı. Siber saldırganların çaldıkları veriler için para talep ettiği söyleniyor.

Sızdırılan veriler arasında şirket içi şifrelerin bulunması riski de beraberinde getirdiği görülüyor. Çünkü gizli tutulan tasarımların internete sızdırılabileceği düşünülüyor.

AMD yaptığı açıklamada, siber saldırganların eline 450 GB kapasitesindeki verilerin geçtiğini açıkladı. Çalınan veriler arasında ağ verileri, sistem bilgileri ve şifrelerin yer aldığı ifade edildi. Hacker grubu, zayıf şifreler sayesinde sistemlere sızdığını ve özel bir fidye yazılımı kullanmadıklarını da vurguladı.

AMD, siber saldırıdan haberlerinin olduğunu ve inceleme başlattıklarını söyledi. Kritik verilerin bilgisayar korsanlarının bu şekilde kolayca eline geçmesi ise dikkat çekti.