e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Hunter Biden’ın iCloud hesabı hack’lendi!


Hunter Biden’ın iCloud hesabı hack’lendi!

Son zamanlarda ABD Başkanı Joe Biden’ın oğlu Hunter Biden’ın iCloud hesabının hack’lendiği ve veri sızıntısı yaşadığı iddiaları gündeme geldi.

Kasım ayındaki ABD ara seçimleri yaklaşırken Joe Biden’ı ve Demokrat Parti’yi zora sokacak gelişmeler yaşanmaya devam ediyor.

2020 yılında da benzer bir durum yaşayan Hunter Biden’ın yine hacker’ların hedefinde yer aldı. Hunter Biden’ı hack’leyen siber saldırganlar, iPad ve iPhone olmak üzere iki cihazın verilerini elde ederek iki ayrı ZIP dosyası şeklinde elde ettiği verileri dosyaladıklarını ifade etti. Hunter Biden’ın şifrelerini nasıl ele geçirdikleri ise henüz bilinmiyor. Muhtemelen Hunter Biden’ın şifreleri, yüklediği zararlı bir yazılım üzerinden ele geçirildi. Ayrıca bilgisayar korsanlarının iPhone Backup Extractor aracını kullanarak verileri çekmiş olabileceği öne sürüldü.