e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bakan Yardımcısı Sayan: “Kendi teknolojimizi üretmeye ihtiyacımız var”


Bakan Yardımcısı Sayan: “Kendi teknolojimizi üretmeye ihtiyacımız var”

Ulusal siber güvenliğin sağlanmasında yerli ve milli ürün, kaynak ve yöntemlerinin geliştirilmesi ve kullanılmasına son derece önem verdiklerini belirten T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, “Ülkemiz dijital ekonomiye dönüşüm yolunda bugüne kadar pek çok önemli adım attı. Bu atılımları Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın başlattığı ve milli teknoloji hamlesi olarak adlandırılan girişim ile taçlandırıyoruz. Çünkü bizim kendi teknolojimizi üretmeye ihtiyacımız var” dedi.

Türkiye’nin teknolojiyi sadece tüketen değil, asıl olarak tasarlayan, geliştiren, üreten ve dünyaya pazarlayan bir ülke haline gelmesi noktasında hedefleri olduğunu dile getiren Bakan Yardımcısı Sayan, “Bu doğrultuda Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) bünyesindeki Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi (USOM) siber tehditleri önlemek amacıyla alarm, uyarı, duyurulara ilişkin faaliyetleri yürütmekte ve kritik durumlarda yerinde müdahale ekipleriyle de olayın kontrolünün sağlanmasında önemli bir rol üstlenmektedir” ifadelerini kullanarak sözlerini şu şekilde tamamladı:

“Ayrıca bu faaliyetlerimizi 7/24 görevi başında olan siber güvenlik analistlerimizle en etkin bir biçimde kullanıyoruz. Kısacası siber güvenliğimizin emin ellerde olduğunu söylemek istiyorum.”

VİDEO: 433
BAŞLIK: Bakan Yardımcısı Sayan: “Kendi teknolojimizi üretmeye ihtiyacımız var”
KONUŞMACI: Dr. Ömer Fatih Sayan – T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara