e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bilgi Teknolojileri Tüm Sektörler İçin Lokomotif


Bilgi Teknolojileri Tüm Sektörler İçin Lokomotif

Ankara’da 15 Mart 2018 tarihinde Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde gerçekleştirilen 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, açılış konuşması yaptı.

BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) olarak e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’ne ev sahipliği yapıyor olmaktan duyduğu memnuniyeti ifade etti. Bilgi teknolojilerinin tüm sektörlerin gelişmesi için lokomotif olduğunu belirten Sayan, “Endüstri 4.0 olarak da adlandırılan bu dönemi iyi anlayan ve öncü olan ülkeler, bir yandan ekonomik ve sosyal anlamda refah düzeylerini artırırken, diğer yandan da dünyadaki gelişmelere yön verecek lider ülke konumuna geleceklerdir. İşte bu açıdan, Türkiye olarak Sn. Cumhurbaşkanımızın bizlere çizmiş olduğu 2023 hedefleri doğrultusunda, gelişmeleri takip eden değil, gelişmelere yön veren ülkeler arasına girmek için çalışmalarımızı sürdürmemiz gerekmektedir” dedi.

BTK’nın ulusal siber güvenliğin sağlanmasına yönelik faaliyetlerini sürdürdüğünü hatırlatan Sayan, USOM’un giderek bir marka haline geldiğini kaydetti. Sayan, USOM tarafından 2017 yılı içerisinde 1.550’ye yakın Kurum/Kuruluş/İşletmeye resmi yazı ile siber güvenlik bildiriminde bulunulduğunun altını çizdi. BTK’nın, yapay zekâ imkânlarını siber tehditlerle mücadele kapsamında yürüttüğü projelerde kullandığını vurgulayan Sayan, “Özellikle AVCI, AZAD ve KASIRGA olarak adlandırılan uygulamalarımız, zararlı yazılım komuta sunucularının, ele geçirilmiş sistemlerin ve zararlı yazılım bulaşmış sistemlerin tespitinde aktif olarak kullanılmakta ve daha sofistike analizler yapabilmesi için de geliştirilmeye devam edilmektedir.” dedi.

VİDEO: 019
BAŞLIK: Bilgi Teknolojilerinin Tüm Sektörler İçin Lokomotif
KONUŞMACI: Dr. Ömer Fatih Sayan – BTK Başkanı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 15 Mart 2018, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara