e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bir Sonraki Etkinliğin Teması, Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0 Olacak


Bir Sonraki Etkinliğin Teması, Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0 Olacak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de, Ankara’da, hibrit olarak gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Kritik Alt Yapılarda Siber Güvenlik konusu masaya yatırıldı. Etkinliğe, Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Dr. Ömer Fatih Sayan, BTK Başkanı Ömer Abdullah Karagözoğlu ve sektör temsilcileri katıldı.

Etkinlikte, siber güvenlik ekosistemini oluşturan altı ana paydaş olan; kullanıcılar (alıcılar), üreticiler, üniversiteler, medya, sivil toplum kuruluşları (STK) ve kamu kurumlarını temsil eden 15 konuşmacı yer aldı. COVID-19 salgını nedeniyle bu yıl hem fiziksel olarak hem de çevrim içi şekilde gerçekleştirilen zirve, Türkiye’nin tüm sektörler açısından ilk hibrit etkinliği olarak tarihteki yerini aldı. Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) binasında gerçekleştirilen etkinliğin fiziksel bölümüne; protokol, konuşmacılar, sponsorlar ve basın mensupları kabul edildi. İzleyiciler ise etkinliği, e-Safe’in resmi YouTube kanalı üzerinden ve Türksat Kablo-Net üzerinden canlı olarak takip ettiler.

Etkinliğin açılış konuşmasını yapan e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı Musa Savaş şunları söyledi: “Hepiniz yeni normalimize hoş geldiniz. Salgın devam ediyor fakat diğer taraftan hayat da devam ediyor. Biz bu etkinliği 4’üncü kez yapıyoruz. İlk olarak BTK’da başlamıştık, yine BTK’da devam ediyoruz. Yapıp yapama konusunda bir süre kararsız kaldık çünkü etkinliğimizi Mart’ta erteledik. Bizim etkinliğimizin normal zamanı Mart’tır. Sonra yaptığımız değerlendirmeler neticesinde, bu tür etkinliklerin sürekliliğini ve sürdürülebilirliğini sağlamak açısından, yılda bir kez yapıldığı için boş geçilmemesi, diğer taraftan hayatın devam ettiği gerçeği de bizi yapma konusunda teşvik etti.

Nasıl yapalım konusunu düşündüğümüzde ise araştırdık, yurt dışında bu konuyla ilgili yapılan konuşma ve yazışmaları inceledik. Dedik ki hibrit yapalım. Hibrit format, sadece sponsorlar, konuşmacılar, protokol ve gazetecilerin davet edildiği… Yani aslında baktığınızda, bu tür etkinliklerin aktörlerinin olduğu bir etkinlik. Ziyaretçileri de görmeyi çok isterdik çünkü sanatçıların, seyircisiz şarkı okuyamaması gibi, bu tür etkinliklerde de kalabalık, konuşmacıları hep olumlu yönde motive eden bir etken.

e-Safe’e gelince, e-Safe, bizim Sentez Medya’nın 4 markasından biri. Aslında kendi içinde 6 fazı olan ama henüz 2 fazını hayata geçirebildiğimiz bir proje. Sentez Medya’da bir ay sonra 11 yılını bitirecek. Bu şirketi kurarken, bugünlere geleceğimizi ütopik bir hayal olarak görmüştüm ama şükürler olsun bu günleri de gördük

Biz e-Safe’in Siber Güvenlik Fazı dediğimiz Siber Güvenlik Zirvelerinde ise ilk yıl Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası’nı yapmıştık 2017’de. İkincisinde Kamudaki Zafiyetleri tartışmıştık burada hackerlar ile. Üçüncüsünde, Siber Terör ve Hibrit Savaş’ı işlemiştik. Dördüncüsünde ise Kritik Alt Yapılarda Siber Güvenlik diye bir ana temamız var. Bu şekilde şekillendirdik. İnşallah beşincisini 2021 Mart’ta yapmayı planlıyoruz. Onda da Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0 olacak zirvenin ana teması. Çünkü beş yılda bir Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası’nın güncellenmesi gerektiğini, etkinlik açısından düşünüyoruz.”

VİDEO: 176
BAŞLIK: Bir Sonraki Etkinliğin Teması, Türkiye’nin Siber Güvenlik Yol Haritası 2.0 Olacak
KONUŞMACI: Musa Savaş – e-Safe Kurucusu ve Zirve Başkanı
ETKİNLİK: 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara