e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Celal Toprak: Dijitalleşme ile Birlikte Güvenlik İhtiyacı da Artıyor


Celal Toprak: Dijitalleşme ile Birlikte Güvenlik İhtiyacı da Artıyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi etkinliğinde Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı Celal Toprak’ın organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Celal Toprak etkinlik hakkında şunları söyledi: “Siber güvenlik, dijitalleşme, bu dönemde çok öne çıkıyor, bu anlamda hibrit etkinliğin yapılmış olması hem fiziki tarafın hem de dijital tarafın birlikte ele alınması anlamına geliyor. Bu bir yenilik, hep diyoruz ya, bu virüs sonrası hayatımız değişecek, çok şey değişecek, işte değişimlerden biri bu açıkçası. Net bir şekilde yaşıyoruz, hayatımıza yansıyor. Diğer taraftan, burada yine dijitalleşmenin alanına giren siber güvenlik tartışılıyor. Ne kadar çok dijitalleşirseniz, o kadar çok güvenliğe ihtiyaç duyuyorsunuz. Önemli bir şey; direk yaşamımıza dokunan, devlet hayatına dokunan, şirketlerin geleceğine dokunan bir etkinlik. Umarım, uzun soluklu olur. Dördüncüsü yapılıyor, daha önümüzdeki yıllarda da yapılır ve bu etkinlikten çıkan birtakım veriler, hayata geçirilmesi noktasında önümüzü açar.”

VİDEO: 171
BAŞLIK: Celal Toprak: Dijitalleşme ile Birlikte Güvenlik İhtiyacı da Artıyor
RÖPORTAJ: Celal Toprak – Ekonomi Gazetecileri Derneği Başkanı
ETKİNLİK: 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara