e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Bülent Şen: Asıl Amacımız Türkiye’nin Verisini Türkiye’de Tutmak


Bülent Şen: Asıl Amacımız Türkiye’nin Verisini Türkiye’de Tutmak

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 24 Eylül 2020’de Ankara’da gerçekleştirilen 4.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi etkinliğinde DE-CIX Bölge Direktörü Bülent Şen’in organizasyon hakkındaki düşüncelerini dinledik.

Bülent Şen etkinlik hakkında şunları söyledi: “İlk defa katılıyorum ben böyle bir siber güvenlik etkinliğine, üç tane daha yapılmış, güzel geçtiğini umuyorum, bu dördüncüsü. Biz ilk defa katılıyoruz. Musa Bey bizi bu konuda ikna etti, sponsor olarak katıldık. Bence çok faydalı bir etkinlik, bakan beyin kendisi de katıldı burada güzel katılımcılar var, güzel konuşmalar yapılıyor. Yani, Türkiye için güzel bir şey. Siber güvenliğin çok önemli bir konu olduğunu düşünüyorum. Bu şirketlerin hepsinin bu konuda destek verdiğini düşünüyorum.”

Şen, DE-CIX’in dünyanın en büyük İnternet değişim noktası şirketi olduğunu ve dünyada 25’inci yıllarını kutladıklarını söyleyerek Türkyie’de ise 5’inci yıllarını kutladıklarını belirtti. Şen, şunları ekledi: “DE-CIX platformuna bağlı olan şirketler zaten bir nevi güvenlik altında oluyor, çünkü en azından DDoS ataklarına karşı korunmuş oluyor.”

Şen, son olarak, DE-CIX olarak sundukları hizmetler ile Türkiye’nin verisini Türkiye’de tutmayı amaçladıklarını söyledi.

VİDEO: 169
BAŞLIK: Bülent Şen: Asıl Amacımız Türkiye’nin Verisini Türkiye’de Tutmak
RÖPORTAJ: Bülent Şen – DE-CIX Bölge Direktörü
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: BTK Ankara