e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Burak Dayıoğlu: Siber Güvenlik Altın Değerinde Bir Alan ve Sürekli Kendini Geliştirmeyi Gerektiriyor


Burak Dayıoğlu: Siber Güvenlik Altın Değerinde Bir Alan ve Sürekli Kendini Geliştirmeyi Gerektiriyor

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, ATAR Labs Genel Müdürü Burak Dayıoğlu ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Burak Dayıoğlu, e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Biz e-Safe’e ilk defa katılıyoruz. Bu sene sayın bakanımızın, TSK’daki yöneticilerimizin katılımı sayesinde, oldukça kıymetli sayılabilecek bir bürokrasi kitlesi vardı. Bence iyi bir başlangıç oldu.”

Dayıoğlu, siber güvenlik sektöründeki insan kaynağı problemine değindi: “İnsan kaynağı eksiği ile ilgili konu dünya çapında bir problem. Kolay bir çözümü de yok. Birkaç yerden yaklaşmaya çalışılıyoruz. Biz kendi şirketlerimizde, mikro bazlı, üniversite öğrencileri için düzenlediğimiz yaz okulları ve yaz kampları ile çekirdekten öğrenci yetiştirmeye çalışıyoruz. Evvelki sene yaptığımızda, sanıyorum 2.500 kadar öğrenci arkadaşımız başvurdu. Onların arasından eleye eleye en iyi 20 tanesini seçtik ve bir yaz okulu programına aldık. O arkadaşlarımızdan sanıyorum 8 tanesi bizim şirketlerimizde çalışıyorlar.”

Dayıoğlu, siber güvenlik alanında çalışmak isteyen gençlere şu tavsiyeleri verdi: “Bilgi işlem sektörü oldukça kıymetli bir sektör ve siber güvenlik onun içerisinde altın değerinde, çünkü hangi konu ile uğraşırsanız uğraşın, onun bir siber güvenlik boyutu var. Yarın sürücüsüz araçlarla da uyduyla da sağlık cihazları ile de uğraşsanız, siber güvenliğinden söz edecekseniz. Teknoloji işindeyseniz mutlaka bir siber güvenlik var. Dolayısı ile siber güvenlik işi hiç bitmeyecek. Giderek büyüyerek gelmeyi sürdürecek. O çerçevede siber güvenlik ile ilgilenmelerini öneriyorum. Fakat siber güvenlik ile ilgilenmek meşakkatli de bir iş. Çünkü konferansın sabahki bölümünde gördüğünüz gibi teknoloji zemini çok hızlı değişiyor, çok hızlı yeni teknolojiler çıkıyor. Yeni saldırı türleri, onlara karşı yeni savunma önlemleri ortaya çıkıyor. O çerçevede, 40-50 yaşına geldiğinde, hala kitap okumaya, video izlemeye ve kendini geliştirmeye vakit ayırma ihtimali olmayan birisine önermiyoruz bu alanı.”

VİDEO: 111
BAŞLIK: Burak Dayıoğlu: Siber Güvenlik Altın Değerinde Bir Alan Ancak Sürekli Kendini Geliştirmeyi Gerektiriyor
RÖPORTAJ: Burak Dayıoğlu – ATAR Labs Genel Müdürü
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara