e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Suat Baysan: Siber Savunmada da Yapay Zekâ Kullanılmalı


Suat Baysan: Siber Savunmada da Yapay Zekâ Kullanılmalı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) himayesinde, 14 Mart 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde, Acmena Yönetim Kurulu Başkanı Suat Baysan ile etkinlik hakkında konuştuk.

Suat Baysan, e-Safe etkinlikleri ile ilgili şu yorumu yaptı: “Çok güzel bir etkinlik oldu. Çok değerli konuşmalar dinledik, ben çok şey öğrendim. Ayrıca savunma sanayisinin de burada olması bence çok kıymetli. Çünkü siber güvenlik ulusal bir kavramdır, sadece sanayiyi veya sadece bireyleri ilgilendirmiyor, bir ülkenin her kurumunu ilgilendiriyor. O yüzden herkesin burada oluyor olması çok doğruydu. Konuşmacılar da çok doğru seçilmiş.”

Baysan, siber güvenlik alanında yapay zekanın kullanımının öneminden bahsetti: “Elbette uzmanlıklar çok önemli ama uzmanlıklar ne kadar eğitimle ne kadar pratikle pekiştirilirse pekiştirilsin, günün sonunda yapay zekâ gibi bambaşka şeylerle mücadele etmek gerekiyor. Saldırganlar yapay zekayı kullanırken, savunma tarafında da yapay zekanın kullanılması lazım. Öğrenen makinalar diyoruz. Artık kendileri saldırmıyorlar, bir makinaya bir şey öğretiyorlar, makina saldırıyor. Bizim bunu anlamamız lazım. Anlamak için sürekli kendi eğitimimizi, üniversitelerdeki araştırmalarımızı ve iş birliklerimizi arttırmamız gerek. Uzman sayısını arttırmamız ama bir yandan da bu araçları doğru kullanmayı öğrenmemiz lazım. Tek başımıza kod yazarak veya kodlarla test yaparak bu iş olmuyor. Makinalara da bunu öğretmemiz gerekiyor.”

VİDEO: 112
BAŞLIK: Suat Baysan: Siber Savunmada da Yapay Zekâ Kullanılmalı
RÖPORTAJ: Suat Baysan – Acmena Yönetim Kurulu Başkanı
ETKİNLİK: 3.e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 14 Mart 2019, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara