e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dijitalleşme süreçlerinin baştan güvenli tasarlanması gerekiyor


Dijitalleşme süreçlerinin baştan güvenli tasarlanması gerekiyor

Güvenlik tarafında tüm politikaların oluşturulmasında siber güvenliğin sağlanmasının önemine vurgu yapan Trend Micro Satış Yöneticisi Gökhan Çörekçi, “Değişen, gelişen ve dijitalleşmenin çok çabuk geliştiği bu dünyada, bu kadar çok datanın olduğu bu dünyada siber güvenliği tek bir ürün ile sağlamak artık mümkün değil” dedi.

Siber güvenlik önlemlerinin bir defa yapılıp bırakılacak bir kavram olmaktan çıktığını belirten Gökhan Çörekçi, “Çünkü şuanda burada olduğumuz andan itibaren bile karanlık dünyanın insanları birçok yazılımı geliştirip, birçok sisteme ve birçok dataya sahip olmaya çalışıyorlar. O yüzden dijitalleşme süreçlerinin baştan güvenli tasarlanması gerekiyor. Eğer biz dijitalleşme süreçlerini baştan güvenli tasarlayamazsak siber güvenlik risk yönetimi ile dijital dönüşüm süreçlerini erken aşamalarda entegre edemezsek, burada çok ciddi sıkıntılar yaşayabiliriz. O yüzden bütün dijitalleşme süreçlerinde kurumların, kurumda çalışan insanların, yetkili insanların bu süreçleri çok iyi takip etmesi gerekiyor ve bu süreçlerle çok iyi entegre olması gerekiyor” şeklinde konuştu.

6698 sayılı Kişisel Verileri Koruma Kanunu’nda (KVKK) siber güvenlik önlemlerinin çok açık bir şekilde yazılmış olduğunu dile getiren Çörekçi, “KVKK burada her şeyi net bir şekilde tanımlamıştır. Yetkilendirme matrisinin oluşması, yetki kontrolünün olması, güvenli parolanın oluşturulması, ağ ortamında güvenliğin sağlanması, uygulamaların güvenliğinin sağlanması, verilerin şifrelenmesi, sızma testlerinin yapılması, log kayıtlarının incelenmesi, veri maskelerinin yapılanması, veri kayıplarıyla ilgili bir sürü madde açıkça belirtilmiştir” ifadelerini kullandı.

VİDEO: 485
BAŞLIK: Dijitalleşme Süreçlerinin Baştan Güvenli Tasarlanması Gerekiyor
KONUŞMACI: Gökhan Çörekçi – Trend Micro Satış Yöneticisi
ETKİNLİK: 3. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 12 Kasım 2020, Perşembe
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara