e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gemilere yönelik yaşanmış siber saldırı vakaları


Gemilere yönelik yaşanmış siber saldırı vakaları

MAERSK vakasında 68 APM konteyner terminalinin NotPetya saldırısından etkilendiğini belirten Beyaz Şapkalı Hacker Atalay Keleştemur, saldırı sonucu 200-300 milyon dolarlık bir kayıp yaşandığının tahmin edildiğini söyledi.

Antwerp vakasında ise, Antwerp konteyner terminaline yapılan saldırı sonucu, konteyner’ların konumları ve içindeki yüklere ait bilgilerin silindiğini dile getiren Atalay Keleştemur, “Bu sayede organize bir siber saldırı yapılmış olup, yüklü miktarda uyuşturucu madde kaçakçılığı yapılmıştır” diyerek sözlerine şöyle devam etti:

“Rusya GPS Spoofing vakasında da, Rusya’nın Novorossiysk Limanı’ndaki en az 20 geminin GPS sistemleri, konum olarak yaklaşık 32 kilometre uzaklıktaki, Gelendzhik Havaalanı’nı göstermekteydi.”

VİDEO: 486
BAŞLIK: Gemilere Yönelik Yaşanmış Siber Saldırı Vakaları
KONUŞMACI: Atalay Keleştemur – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara