e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Gemilerdeki kritik zafiyetler nelerdir?


Gemilerdeki kritik zafiyetler nelerdir?

Gemilerde bulunan yük planının değiştirilmesinin kritik zafiyetlerden birisi olduğunu söyleyen Beyaz Şapkalı Hacker Atalay Keleştemur, “Ben eğer gemi yük planını değiştirirsem, ikinci kaptan bunu yerse, yükleyici bunu fark etmezse, başa ve kıça fazla yüklediğim yük sebebiyle gemi olası bir dalgada ortadan ikiye bölünebilir” dedi.

Gemilerin sinyal manipülasyonuna çok açık olduğunu belirten Atalay Keleştemur, iletişim ağlarına sızıp, geminin navigasyonel sistemlerine zarar vermek mümkün” ifadesini kullanarak diğer zafiyetleri şöyle sıraladı:

“Güvenlik sistemi yok. Bilgi güvenliği farkındalığı eksik. Tersine mühendislik imkanı çok yüksek. Zayıf parola kullanımı. SATCOM sinyallerini engelleme ve sahte sinyal gönderimi. GPS sinyallerini engelleme ve sahte GPS sinyal gönderimi.”

Bir korsan saldırısında basılan buton olan SSAS butonunun da manipülasyona açık olduğunu dile getiren Keleştemur, “Olası bir saldırıda bu butona basıldığında, ilgili makamlar sizin konumunuzu, koordinasyonunuzu, hızınızı alır, askeri birimlerini sizin bulunduğunuz bölgeye gönderirler. Siber saldırılar sayesinde SSAS’inde çalışamaz hale getirilmesi mümkün” şeklinde konuştu.

VİDEO: 484
BAŞLIK: Gemilerdeki Kritik Zafiyetler Nelerdir?
KONUŞMACI: Atalay Keleştemur – Beyaz Şapkalı Hacker
ETKİNLİK: 4. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 24 Eylül 2020, Perşembe
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara