e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dr. Mert Özarar: Bilişim Sektöründe Çalışmak için En Önemli Şey Tutku


Dr. Mert Özarar: Bilişim Sektöründe Çalışmak için En Önemli Şey Tutku

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde, 24 Nisan 2019’da Ankara’da gerçekleştirilen 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde, ETC Lab Kurucu Ortağı Dr. Mert Özarar ile etkinlik gündemini değerlendirdik.

Dr. Mert Özarar e-Safe etkinlikleri hakkında şunları söyledi: “Öncelikle çok teşekkür ediyorum bu fırsatı verdiğiniz için. Gerek zirve başkanımız Musa Bey’in gerekse kurum başkanımız Faruk Bey’in verdiği destekler ile ikincisini yaptık. İnşallah nice ikiler ile bu zirvelere devam edeceğiz.”

Dr. Mert Özarar, bulut bilişim konusunda çalışmak isteyen gençlere şu tavsiyeleri verdi: “En önemli şey tutku. Eğer bilişim sektörüne ilişkin bir tutkunuz varsa peşinden gidiyor olmanız lazım ve hangi işi yapıyor olursanız olun seviyor olmanız lazım. Burada en önemli şey, IT sektörü öyle bir alan ki dünya ile aramızdaki makas, diğer sektörlere kıyasla çok daha dar. Nasıl derseniz, bir makina, bir bilgisayar sizin için geliştirme ortamı olarak da görev görebiliyor. Bir makina parkı kurmanıza gerek yok. Veya bir sunucu ordusu almanıza gerek yok. Kendi yaptığınız uygulamaları dünyaya sunmak için de bulut bilişim size burada bir fırsat sunuyor. Kiralama modeli ile çok az meblağlar ödeyerek, hesaplama, depolama, network, ağ sistemi hizmetlerinden faydalanabiliyorsunuz.”

VİDEO: 140
BAŞLIK: Dr. Mert Özarar: Bilişim Sektöründe Çalışmak için En Önemli Şey Tutku
RÖPORTAJ: Dr. Mert Özarar – ETC Lab Kurucu Ortağı
ETKİNLİK: 2.e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 24 Nisan 2019, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara