e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Dünyada en az bir milyar kullanıcı 5G teknolojisini kullanıyor


Dünyada en az bir milyar kullanıcı 5G teknolojisini kullanıyor

7’nci e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi’nde konuşan ULAK Haberleşme A.Ş. Sistem Mühendisliği Müdürü Ali Akçay, ‘’Nesnelerin interneti (IoT) sistemleri ve 5G siber tehditler ve önlemleri’’ konusunda bir sunum yaptı.

Ali Akçay, bilindiği üzere her 10 yılda mobil iletişim jenerasyonunun bir artarak ilerlediğini belirtti. Akçay, Türkiye’de 4’üncü jenerasyonu kullandığımızı fakat biz henüz 5G’ye geçmesek de dünyadan en az bir milyar kullanıcının 5G teknolojisini kullandığını vurguladı.

Ali Akçay sözlerine şu şekilde devam etti: ‘’Gelişime baktığınız zaman birinci jenerasyon iletişim altyapıları Türkiye’de çok kısıtlı oranda kullanıldı. Daha çok son kullanıcılar 2’nci jenerasyonda aslında bu teknoloji ile tanıştılar. Birinci jenerasyon siber güvenlik anlamında da çok başlangıç seviyesinde bir teknolojiydi. Neredeyse siber güvenlik ya da güvenlik yoktu. Analog iletişim altyapısına sahip bir teknolojiydi ve sadece ses trafiğini taşıyabiliyorduk.’’

VİDEO: 710
BAŞLIK: Dünyada En Az Bir Milyar Kullanıcı 5G Teknolojisini Kullanıyor
KONUŞMACI: Ali Akçay – ULAK Haberleşme A.Ş. Sistem Mühendisliği Müdürü
ETKİNLİK: 7. e-Safe Siber Güvenlik Zirvesi
TARİH: 26 Nisan 2023, Çarşamba
YER: Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu – Ankara