e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

Yedeklenecek ve depolanacak bilgi günümüzde oldukça arttı


Yedeklenecek ve depolanacak bilgi günümüzde oldukça arttı

6’ncı e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan Bilişim Sistemleri Uzmanı Ömer Faruk Kusutoğlu, ‘’Bulut bilişim teknolojileri ve KVKK uyumluluğu: Yenilikler ve gereklilikler’’ konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

Ömer Faruk Kusutoğlu, 1930’lu 1940’lılı yıllara bakıldığı zaman bilginin ikiye katlanmasının 50 yıl kadar süre aldığını vurgularken, bu sürenin giderek azaldığını ifade etti. Kusutoğlu, web 2.0’ın çıkmasıyla birlikte sadece hazır olan bilgilerin değil depolanacak bilgilerin de arttığını belirtti.

Ömer Faruk Kusutoğlu, ‘’Kurumlar, kuruluşlar, özel sektör gibi yapılarda flash belleklerden tutun büyük veri depolarına kadar birçok şey hem yedekleme hem de depolamak için kullanabiliyoruz ama artık bunlar yetersiz kalıyor. Dünyada ziyaret edilen ilk 100 internet sitesine bakıldığı zaman yaklaşık 750-800 terabaytlık bilginin tutulduğunu görüyoruz.’’

VİDEO: 709
BAŞLIK: Yedeklenecek Ve Depolanacak Bilgi Günümüzde Oldukça Arttı
KONUŞMACI: Ömer Faruk Kusutoğlu – Bilişim Sistemleri Uzmanı
ETKİNLİK: 6. e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi
TARİH: 3 Mayıs 2023, Çarşamba
YER: Kişisel Verileri Koruma Kurumu – Ankara