e-Safe Zirveleri

Siber uzay var oldukça, siber güvenlikte var olacaktır. e-Safe Ulusal Güvenlik Etkinlikleri olarak, Siber Güvenlik ve Kişisel Verileri Koruma Sektörlerinin paydaşları olan; üreticiler, satıcılar, kamu, üniversite ve STK’ları bir araya getirerek sektörün sağlıklı gelişmesine katkıda bulunmaya çalışıyoruz. Bu bağlamda e-Safe, yerel sorunlara odaklanmış bir Ulusal Güvenlik Etkinlikleri platformudur.

e-Dönüşümden, Verilerden Nasıl Para Kazanırız?


e-Dönüşümden, Verilerden Nasıl Para Kazanırız?

1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi, 8 Mayıs 2018 tarihinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşti. Zirvede, Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Karayağız, “Türkiye’de Girişimcilik ve Yerlilik” başlıklı konuşmasını gerçekleştirdi.

Yeni nesil e-Altyapı ve e-Dönüşüm ile kritik verilerin değişimi, yeni girişimler ile veriler nasıl değerlendiriliyor, melek yatırım ve e-Girişim örnekleri neler olacak sorularına cevap arayacağını belirten Hüseyin Karayağız, konuşmasına şöyle devam etti: “Bundan sonra veriler ne olacak? Girişimlerin yerel olma konusu bundan sonra başlıyor. Artık derya deniz bir alana giriyoruz. Verilerden Türkiye’ye nasıl para kazandırırız? Biz nasıl para kazanırız? sorularına cevap arıyorum.

e-Dönüşüm konusu demek e-Devlet dönüşümü demektir. Fiziksel dünyada bir vatandaş olarak bir kimliğim var, e-Devlette elektronik kimliğim var. Benim devletimin vatandaşını tanıması için elektronik kimlik, elektronik imza, elektronik adres, şirketler için e-Fatura, e-Arşiv, e-Saklama, e-İrsaliye gibi bir dünya var sanal alemde. Bu dünyada sonsuz veri var. Bilgisayar ortamında saniyede milyarlarca işlem yapılıyor ve bu işlemler bir yerlerde saklanıyor. Bütün bu işlemleri nasıl saklayacağız?

Biz bu dünyaya girelim, işlem yapalım, milyarlarca veri elde edelim ve onu paraya çevirelim. Gerçek dünyadaki yapı devlet bir vatandaşa bir kimlik vermiş bunu onaylatmış, fotokopi istemiş bunların hepsi noterin elinde, postanenin elinde. Gerçek dünyada bu belgelerin güvenliğini hiç konuşmuyoruz. Elektronik dünyada ise devamlı güvensizlikten bahsediyoruz. Aslında elektronik dünyada güvenlik daha fazla ve giderek de artıyor.”

VİDEO: 069
BAŞLIK: e-Dönüşümden, Verilerden Nasıl Para Kazanırız?
KONUŞMACI: Hüseyin Karayağız – Türkiye Bilişim Derneği
ETKİNLİK: 1.e-Safe Boğaziçi Kişisel Verileri Korumada Yerli Çözümler Zirvesi
TARİH: 8 Mayıs 2018, Salı
YER: Boğaziçi Üniversitesi, Albert Long Hall Kültür Merkezi – İstanbul